Afacerile online sunt tot mai des intalnite in tara noastra, si tot mai multe persoane decid sa profite de acest domeniu, infiintandu-si un business online. Numarul mare de clienti care se orienteaza spre o afacere online, dar si administrarea mai usoara a unei astfel de afaceri o pot face cu adevarat profitabila chiar si pentru o persoana fara o experienta vasta in domeniu.
Fie ca este vorba de un site de consultanta, un magazin online (site de Eccomerce) sau o platforma de prestari servicii, o afacere online necesita o investitie initiala minima si poate asigura profituri relativ sigure, atat timp cat este gestionata in mod corespunzator.
Iata care sunt principalele aspecte de care trebuie sa tinem cont, atunci cand decidem sa infiintam o afacere online.
Alegerea unui domeniu de activitate
Cand vine vorba de afaceri online, domeniul de activitate in care urmeaza sa o dezvoltam depinde foarte mult de cunostintele pe care le avem in acel domeniu dar si de cererea pietei. In prezent, un site de comert online este cea mai sigura alegere, datorita numarului tot mai mare de persoane care aleg sa isi achizitioneze produsele din mediul online.
O platforma Ecommerce este foarte simplu de dezvoltat in prezent, datorita numeroaselor companii specializate in acest domeniu, companii ce ofera solutii optime de creare magazin online.
Construirea site-ului si inregistrarea unui domeniu online
Odata ce cunoastem aria de activitate in care urmeaza sa ne deschidem o afacere online, trebuie sa trecem la urmatorul pas si sa ne ocupam de construirea site-ului pe care ne vom desfasura activitatea. Pentru un site de comert electronic, design-ul platformei dar si modul in care sunt organizate produsele va face diferenta dintre un site de succes si un esec total. Pentru ca acest pas presupune anumite cunostinte de specialitate, este recomandabil sa apelam la o companie specializata in acest domeniu.
Site-ul nostru ofera o gama variata de sfaturi, ghiduri si solutii cu privire la inregistrarea unui domeniu pentru un business online, dar si asistenta in design Eshop, realizare magazin online sau chiar conceperea unui magazin online la cheie pentru d-voastra.
Promovarea afacerii
Dupa ce am pus la punct toate detaliile aferente afacerii noastre online, va trebui s-o promovam. Promovarea afacerii inca din primele zile (chiar inainte de lansare in unele cazuri) este extrem de importanta, pentru ca ne va asigura un trafic crescut pe pagina iar oamenii vor afla de existenta noastra.
Cand vine vorba de un site de comert electronic, cea mai indicata forma de promovare este PPC (Pay Per Click) si SEO (Search Engine Optimization). O promovare de tip PPC poate incepe sa dea rezultate mai rapid, insa se poate dovedi costisitoare pentru un antreprenor incepator, care nu are un buget consistent.
O optimizare de tip SEO este complet gratuita, insa mult mai greu de realizat din cauza competitorilor care au o experienta mai vasta in domeniu si cunosc toate ,,secretele’’ acestui procedeu. Pentru rezultate rapide si rezonabile ca pret, colaborarea cu o companie specializata in promovarea unui site de Ecommerce este cea mai inteligenta investitie.