Atunci cand dorim sa dezvoltam un magazin online trebuie sa ne facem o lista cu cele mai importante functionalitati de care avem nevoie, in concordanta cu nevoile noastre de business. Exista o diferenta destul de importanta intre ce am dori si ce am avea cu adevarat nevoie, de aceea, primul pas reprezinta o analiza atenta a acestui aspect.

In cadrul acestui articol va prezentam cele mai populare functionalitati pe care orice magazin online profesionist este necesar sa le aiba in 2018.

1. Numar nelimitat de produse

Unul dintre primele aspecte la care se poate gandi un administrator, atunci cand are in plan crearea unui magazin online in 2018, este numarul de produse pe care le poate adauga si, implicit, gestionarea lor. Platforma ecommerce oferita de Play Solutions va ofera posibilitatea de a adauga un numar nelimitat de produse. Mai mult decat atat, aveti acces la informatii privind stocul, comenzile avute, date si informatii despre clienti si comenzi, schimbarea statusului unei comenzi, plus multe altele.

2. Modul de autogenerare a linkurilor SEO

Simpla realizare a unui magazin online si punerea lui live nu este suficienta. Este important ca oamenii sa gaseasca produsele dumneavoastra. Cum atingem acest obiectiv, cu implicatii directe asupra vanzarilor? Implementand promovarea SEO. Primul pas in acest obiectiv important il reprezinta detinerea unor linkuri SEO-friendly. Mai exact, acest lucru inseamna ca paginile dumneavostra, dupa domeniu, vor contine cuvinte cheie relavante pentru fiecare produs in parte si pentru fiecare pagina in parte. Prin acest mod se realizeaza o mai buna indexare in Google a magazinului online.

3. Modul Fan Courier si configurare avansata a metodei de livrare

Pentru a avea o comanda plasata pe site-ul nostru trebuie sa ne asiguram de asemenea ca utilizatorul are o experienta rapida si intuitiva in introducerea datelor necesare facturarii si alegerii metodei de plata/livrare. Cu ajutorul platformei ecommerce dezvoltata de Play Solutions aveti la dispozitie modul de Fan Courier si configurare avansata a metodei de livrare.

4. Modul de plata cu cardul

O alta functionalitate importanta pe care o puteti avea in cadrul magazinului online la cheie dezvoltat pe platforma noastra este si posibilitatea platii cu cardul. Prin acest mod, clientii dumneavoastra vor avea siguranta tranzactiei, iar dumneavoastra veti avea o comanda ferma, al carei pret a fost deja platit, ramanand doar sa livrati acele produse.

5. Modul One Page Checkout

Pentru a fi de succes, comertul online trebuie sa fie o experienta placuta pentru utilizator. Acest lucru inseamna, printre altele, reducerea numarului de clickuri pe care un potential client trebuie sa le faca pana la plasarea concreta a unui comenzi. Din acest punct de vedere, in ajutorul dumneavoastra intervine modului de One Page Checkout, care va solicita toate datele unui client, necesare pentru o comanda, intr-o singura pagina. Acest lucru va imbunatati rata potentialilor clienti care vor completa formularul de comanda si care il vor trimite efectiv, ceea ce va inseamna pentru dumneavoastra vanzari mai multe.

6. Responsive pe orice device

Magazinul online pe care vi-l putem la dispozitie are capacitatea sa-si modifice continutul, atat textele, pozele, precum si butoanele, meniurile si formularul de comanda, in acord cu dispozitivul de pe care este accesat, fie ca vorbim de telefoane mobile inteligente (smartphone-uri), tablete, laptopuri sau sisteme desktop. Acest lucru nu doar ca va oferi o experienta excelenta pentru utilizatorii dumneavoastra, insa veti avea de asemenea si un scor mai bun din punct de vedere SEO, GOOGLE-ul promovand magazinele online care sunt responsive.

7. Alege din cele 3 layouturi de design

Pe langa aspectele strict tehnice, platforma de magazin online Play Solutions va pune la dispozitie si 3 modele din care veti putea alege, in functie de profilul afacerii dumneavoastra.

Esti doar la un pas distanta pentru a avea un magazin online la cheie, dezvoltat profesional si gata sa raspunda exigentelor tale.